20 september 2018, 14:15 Moldovan reality views 10016
Cerințe noi privind calitatea laptelui și a produselor lactate
20 september 2018, 14:15 Moldovan reality views 10016

Cerințe noi privind calitatea laptelui și a produselor lactate

Documentul stabilește definițiile, denumirile comerciale și cerințele generale aplicabile laptelui și produselor lactate, destinate consumului uman.

Acesta conține cerințele privind conținutul, ambalarea, etichetarea, transportarea, depozitarea și comercializarea laptelui și a produselor lactate, atît la nivel local, cît și a acelora pentru import.

Dispozițiile actului normativ nu se vor aplica în cazul produselor din gospodăriile individuale, destinate pentru consumul personal.

Noul document va înlocui Regulamentul tehnic actual "Lapte și produse lactate", fiind conceput pentru a armoniza cerințele naționale din acest domeniu cu cele europene.

După cum era de așteptat, aprobarea noilor cerințe sanitare pentru lapte și produsele lactate va elimina neclarităţile existente și va garanta vînzarea produselor lactate de calitate pe piața moldovenească.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului organizează consultări publice cu privire la proiect pînă pe data de 5 octombrie: particip.gov.md.

Source: infomarket.md

Keywords:

calitate , lapte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.