27 november 2018, 10:10 Moldovan reality views 8118
Moldovenii îşi doresc reducerea numărul de deputați în Parlament
27 november 2018, 10:10 Moldovan reality views 8118

Moldovenii îşi doresc reducerea numărul de deputați în Parlament

Moldovenii îşi doresc o schimbare optimă în Parlament prin reducerea numărului de deputaţi.

Cel puţin asta arată rezultatele unui studiu realizat recent de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. Întrebați dacă este necesar să fie micşorat numărul aleşilor în Legislativ, peste 72 la sută dintre participanţii la sondaj au răspuns afirmativ şi doar 13% dintre aceştia nu consideră că ar fi necesar. 14 la sută încă nu au decis dacă susţin ideea sau nu.

Sondajul "Vox Populi" a fost realizat în perioada 1 - 20 noiembrie pe un eșantion de 1.189 de persoane.

Amintim că anterior, Partidul Democrat a propus reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61. Formaţiunea vrea să consulte cetăţenii în privinţa acestei iniţiative în cadrul unui referendum.

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că în acest mod, controlul asupra Parlamentului va fi în mîinile poporului. Dacă oamenii vor susţine propunerea, democraţii se vor consulta şi cu experții Comisiei de la Veneția.

Source: publika.md

Keywords:

parlament , deputat , sondaj

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
534 locuitori

Carbalia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Carbalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 85 km de municipiul Comrat și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 534 locuitori. Satul Carbalia a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.