18 december 2018, 12:15 Moldovan reality views 9641
101 de femei din Moldova vor primi granturi nerambursabile
18 december 2018, 12:15 Moldovan reality views 9641

101 de femei din Moldova vor primi granturi nerambursabile

101 femei vor primi granturi nerambursabile pentru a porni şi dezvolta un business. Banii sînt oferiţi în cadrul programului guvernamental "Femei în afaceri", implementat de ODIMM.

Peste 60 la sută dintre proiectele aprobate pentru finanţare sînt în domeniul industriei prelucrătoare. Aproape 30 la sută sînt proiecte de prestare a diferitor servicii, iar opt procente dintre antreprenoare se gîndesc să investească în agricultură, apicultură şi zootehnie.

Majoritatea femeilor selectate sînt din centrul ţării, mai exact din Chişinău, Anenii Noi, Ialoveni şi Orhei. 15 procente dintre beneficiare vor dezvolta afaceri la nord şi alte 14 în sudul ţării. Suma maximă pe care o poate primi o femeie pentru businessul său este de 165 de mii de lei.

Se estimează că afacerile lor vor aduce investiţii în economie de peste 20 de milioane de lei şi vor fi create aproape 400 de locuri de muncă.

Programul-pilot are o durată de implementare de 3 ani şi este finanțat din bugetul de stat și suplimentat din fonduri europene.

Source: publika.md

Keywords:

femei , grant

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
2224 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodăneştii Vechi și Ştefăneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2224 de oameni. Satul Ștefănești a fost menționat documentar în anul 1836.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.