31 january 2019, 11:08 Moldovan reality views 9892
A fost lansată aplicaţie specială pentru şomeri
31 january 2019, 11:08 Moldovan reality views 9892

A fost lansată aplicaţie specială pentru şomeri

În Republica Moldova, patru din 10 șomeri înregistrați la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt tineri, cu vârstele cuprinse între 15-29 ani.

Pentru a îmbunătăți situația și a spori șansele tinerilor să-și găsească un loc de muncă în țară, ANOFM, în colaborare cu Organizația Internațională a Muncii (OIM), a lansat o aplicație mobilă prin intermediul căreia tinerii pot găsi rapid informații în domeniul muncii.

Este vorba despre aplicația "Surfing the labour market (Navigarea pieței muncii)", care poate fi descărcată gratuit pe Google Store.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, 40 la sută din tineri nu acceptă ofertele de muncă expuse pe piață, inclusiv din cauza nepotrivirii cu nivelul de calificare obținut. O bună parte din tineri nu sunt pregătiți pentru a lua decizii cu privire la alegerea viitoarei profesii deoarece le lipsesc informațiile necesare.

Source: sputnik.md

Keywords:

Șomeri , aplicatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
5519 locuitori

Abaclia este un sat și comună din raionul Basarabeasca. Abaclia este unicul sat din comuna cu același nume, situat la distanța de 5 km de orașul Basarabeasca și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5519 oameni. Satul Abaclia a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.