23 may 2019, 16:20 Moldovan reality views 19086
Sturza: Kolomoiski este un fel de Șor al Ucrainei
23 may 2019, 16:20 Moldovan reality views 19086

Sturza: Kolomoiski este un fel de Șor al Ucrainei

Ex-premierul Ion Sturza critică decizia lui Vladimir Zelenski de a-l numi pe avocatul oligarhului Igor Kolomoiski în funcţia de şef al administraţiei prezidenţiale.

„Ca să nu avem iluzii cu comediantul. Avocatul oligarhului Kolomoiski, numit şeful adminstraţiei prezidenţiale. Pentru cine nu ştie, Kolomoiski este un fel de Șor al Ucrainei. Doar alte sume, vreo 6 miliarde... Îl cunosc personal, merită tot disprețul!", a scris Ion Sturza pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

Amintim că ieri, 21 mai, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski l-a numit pe Andrei Bogdan în fruntea administraţiei prezidenţiale.

Bogdan a fost consilier al lui Kolomoiski cînd acesta a fost guvernator în 2014. De asemenea, el a fost unul dintre avocaţii oligarhului cînd acesta a dus o bătălie legală cu guvernul pentru PrivatBank, care s-a aflat în proprietatea sa pînă în 2016.

Bogdan a deţinut anterior şi alte funcţii guvernamentale. În timpul mandatului preşedintelui Viktor Ianukovici, înainte de protestele din 2014 din Piaţa Maidan, Bogdan a lucrat ca ministru adjunct al justiţiei şi apoi ca ministru adjunct responsabil pentru politica anticorupţie.

Source: stiri.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
1620 locuitori

Singureni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Singureni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea Singureni se află la distanța de 40 km de orașul Rîșcani și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1620 de oameni. Satul Singureni a fost menționat documentar în anul 1559.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.