07 september 2019, 11:00 Moldovan reality views 3686
Cît de bogată va fi roada de păpuşoi în acest an
07 september 2019, 11:00 Moldovan reality views 3686

Cît de bogată va fi roada de păpuşoi în acest an

Specialiştii estimează o recoltă de păpuşoi, în medie, de patru tone la hectar. Dacă pînă la toamnă, ploile nu vor afecta plantele, atunci roada de pe cele 500 de mii de hectare cu păpuşoi va fi una generoasă.

Responsabilii din cadrul Ministerului Agriculturii spun că nu au făcut deocamdată estimări şi au refuzat să ofere mai multe informaţii la acest subiect. 

Oleg Timcu din raionul Glodeni deţine 160 de hectare de păpuşoi, dintre care 62 de hectare sînt culturi ecologice. Bărbatul a început să cultive păpuşoi organic acum patru ani şi spune că diferenţa dintre calitatea roadei este imensă. Cîmpul nu este tratat cu îngrășăminte chimice, deoarece fermierul vrea să le ofere consumatorilor un produs mai sănătos.

Anul trecut, agricultorul a avut o roadă de şase tone la hectar, iar în acest an speră să strîngă mai mult.

În ţară, circa 500 de mii de hectare sînt semănate cu păpuşoi. Acesta va fi recoltat începînd cu luna septembrie.

Source: www.publika.md

Keywords:

porumb , recoltă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.