09 august 2012, 23:40 Moldovan reality views 4149
09 august 2012, 23:40 Moldovan reality views 4149

A început Drumul Crucii cu icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăţ

În această dimineaţă, la Chișinău a început Drumul Crucii cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hîrbovăţ. La ora 8.00, la biserica Mănăstirii "Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron" din capitală a fost săvîrşit un Te Deum, după ce enoriaşii au pornit spre Ungheni. Drumul va dura patru zile, iar punctul final va fi catedrala episcopală din Ungheni.

Mîine, la intrarea în raionul Călăraşi, la hotarul Episcopiei de Ungheni, icoana va fi întîmpinată de cler şi credincioşi, după ce procesiunea se va deplasa pe segmentul de traseu al raionului Călăraşi.

Pe 10 septembrie, icoana Maicii Domnului va fi preluată de către preoţi şi credincioşi la intrarea în raionul Ungheni, mulțimea de credincioși deplasîndu-se pe segmentul de traseu spre Ungheni.

Pe 12 septembrie, la ora 7.30, icoana va fi întîmpinată la intrarea în oraşul Ungheni. Procesiunea se va îndrepta spre catedrala episcopală.

Icoana Maicii lui Dumnezeu de la Hîrbovăţ se consideră a fi făcătoare de minuni şi ocrotitoare a Moldovei.

Sursa: noi.md

Keywords:

Moldova , icoana , drum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.