08 february 2019, 17:15 Moldovan reality views 3209
«Un stat în stat»: a fost oare procuratura moldovenească principalul instrument de uzurpare a puterii?
08 february 2019, 17:15 Moldovan reality views 3209

«Un stat în stat»: a fost oare procuratura moldovenească principalul instrument de uzurpare a puterii?

Noile autorități acordă o atenție deosebită funcției de șef al Procuraturii generale a RM – instituția, în adresa căreia au răsunat epitete ca «bastionul oligarhiei», «statul în stat», «poliția politică».

În opinia lor, această structură de drept a fost folosită pe post de instrument principal al uzurpării puterii, pentru a tăinui «jaful secolului», a-i proteja pe executorii și beneficiarii lui, a-i influența pe oponenți și a efectua arestări ilegale, a redistribui fluxurile financiare și a prelua afaceri.

Experții menționează că fostul procuror Eduard Harunjen pe departe nu era unicul promotor al intereselor fostei puteri în sistemul de aplicare a legii. Pentru a asigura controlul asupra instituției și a realiza diverse scheme, aceasta achita lunar «sporuri» consistente la salariu pentru cel puțin 30 de procurori din veriga superioară.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

procuratura , puterea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.