01 october 2020, 12:00 Moldovan reality views 3354
Ecuație cu multe necunoscute
01 october 2020, 12:00 Moldovan reality views 3354

Ecuație cu multe necunoscute

În luna noiembrie a anului trecut, deputații parlamentului din Moldova au propus modificarea Codului Penal și a Codului Educației, astfel încît actele de violență împotriva profesorilor să fie calificate drept acte de huliganism și pedepsite cu amendă sau închisoare.

Iar acțiunile calificate drept huliganism nu prea grav, adică jignirea publică a profesorilor, vor fi, de asemenea, pedepsite cu o amendă sau cu muncă neremunerată în folosul comunității.

„Avînd în vedere sesizările profesorilor cu privire la numeroasele cazuri de violență și amenințări care au avut loc în instituțiile de învățămînt, inclusiv în adresa profesorilor, considerăm necesară completarea legislației corespunzătoare", menționează autorii inițiativei legislative.

Ne puteam noi imagina chiar nu demult că ofensele în adresa învățătorilor vor avea un caracter atît de răspîndit, încît va fi nevoie de luptat cu ele cu ajutorul Codului penal? Și în general - că jignirea profesorului este posibilă în principiu?

Dar lipsa de respect față de învățători este doar o mică parte din stratul gigantic de probleme care a acoperit actualul sistem de învățămînt.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.