26 october 2012, 15:50 Moldovan reality views 6511
26 october 2012, 15:50 Moldovan reality views 6511

Expert militar rus: Transnistria este cel mai bun loc pentru Rusia pentru a contracara scutul american de apărare din România

Transnistria este cel mai bun loc pentru Rusia pentru a contracara scutul american de apărare în România, consideră expertul militar independent din Rusia Pavel Felghengauer.

Acest lucru expertul rus l-a declarat  într-un interviu acordat postului de radio "Europa Liberă".

"În Transnistria, de exemplu, poate fi amplasat complex de rachete "Iskander", care ar viza România" – spune Felghengauer.

"Nu am auzit de astfel de planuri, dar logica este clară. Dacă, de exemplu, dorim să contracarăm scutul antirachetă în Polonia, spunem că amplasăm un sistem de rachete în Kaliningrad. Ce ce este mai aproape de România? Cu excepția Transnistriei, nu există nimic "- argumentează expertul opinia sa.

Potrivit lui, baza militară a SUA din România este percepută de Moscova ca o amenințare importantă, prin urmare, prezența militară rusă în Transnistria este mai importantă decît oricînd. Și este evident că acest lucru ar putea fi urmat de consolidarea prezența militare prin arme mai performante, cum ar fi rachetele balistice.

"În cazul României, trupele ruse din Transnistria să fie modernizate, iar Statul Major General rus lucrează la această idee", - a spus expertul.

 


Sursa:  NR2.ru

Keywords:

Transnistria , Tratat , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1611
Populația:
6.855 mii locuitori

Teleneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Teleneşti. Amplasat în partea centrală a republicii, pe malul drept al rîului Ciulucul Mic,  oraşul Teleneşti este situat la o distanţă de 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6855 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Teleneşti, datează din anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.