11 august 2012, 13:07 Moldovan reality views 6699
11 august 2012, 13:07 Moldovan reality views 6699

BOX în Legislativul de la Chişinău

Deputatul liberal-democrat Alexandru Cimbriciuc şi comunistul Iurie Muntean s-au luat la pumni în Parlament. S-a întîmplat în timpul şedinţei în plen a Legislativului. Incidentul a pornit de la solicitarea deputatului comunist Zinaida Chistruga de a-l invita în Legislativ pe preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean. Parlamentarul a vrut să afle de ce cheltuielile pentru deplasările premierului peste hotare se acoperă din Bugetul de Stat.

În replică, liberal-democratul Valeriu Streleţ a decis să facă o glumă pe seama comuniştilor. "Cu titlul de glumă. Ar trebui să-l chemăm pe ministrul Sănătăţii, inclusiv ca să facă şi o examinare unor reprezentanţi ai PCRM. Nu ştiu ce se întîmplă cu ei, că cer unele lucruri în condiţii absolut stupide. Cu privire la Curtea de Conturi, orice deplasări de serviciu ale prim-ministrului sunt în interesul ţării", a declarat Streleţ.

Se pare, însă, că gluma nu a fost pe placul deputaţilor din PCRM, care au decis să soluţioneze conflictul prin aplicarea forţei fizice. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a încercat să calmeze spiritele. "Aici nu e ring de box", a menţionat Lupu.

Publika.md aminteşte că, anterior, în Parlament, deputaţii comunişti s-au îmbrîncit cu poliţiştii, pentru a-l ajuta pe liderul PSD, Victor Şelin, să intre în sala de şedinţe a Legislativului, deşi avea interdicţie.

Un alt incident a fost atunci cînd deputatul comunist Iurie Muntean l-a bruscat pe fostul său coleg de partid Ion Ceban, iar prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a intervenit pentru a calma spiritele.

Sursa: publika.md

Keywords:

deputat , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
265 locuitori

Zahareuca este un sat din cadrul comunei Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 265 de oameni. Satul Zahareuca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.