24 july 2020, 17:00 Moldovan reality views 4231
S-a aflat cînd vor fi redeschise grădinițele din țară
24 july 2020, 17:00 Moldovan reality views 4231

S-a aflat cînd vor fi redeschise grădinițele din țară

Grăidinițele și instituțiile de învățămînt își vor relua oficial activitatea începînd cu 1 septembrie.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, în cadrul unui breafing de presă.

Potrivit premierului, grădinițele și școlile urmează să adapteze toate condițiile pentru reluarea de la 1 septembrie a procesului de instruire-educare.

Comisia a stabilit că, din 1 august, se reiau activitățile teatral-concertistice în aer liber pentru un număr de până la 50 de persoane. Din această dată se vor relua și antrenamentele și competițiile sportive în spații închise, dar fără spectatori.

Deciziile Comisie urmează a fi publicate în ziua de luni, 27 iulie. Rămîn suspendate taraberelor de odihna activităților , totuși avem și unele ridicări de restricții, se permite desfășurarea activităților organizate de turism.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.