18 june 2021, 11:30 Moldovan reality views 3393
Maia Sandu întreprinde o vizită oficială în Italia
Photo: newsmaker.md
18 june 2021, 11:30 Moldovan reality views 3393

Maia Sandu întreprinde o vizită oficială în Italia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, întreprinde o vizită oficială în Republica Italiană la invitația omologului său, Sergio Mattarella, cu care are programată azi o întîlnire.

Cei doi vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, despre dezvoltarea relațiilor comerciale, precum și despre situația moldovenilor care trăiesc în peninsulă.

Discuţiile vor viza şi cadrul juridic bilateral, adică Acordul dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii. Un alt subiect de pe agendă este cel al securității sociale.

Programul şefului statului mai include întrevederi cu președintele Senatului, Maria Casselati, președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico şi cu președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino.

Maia Sandu va discuta şi cu membrii Grupului de prietenie Republica Moldova-Italia din Senat, precum şi cu primarul orașului Roma, Virginia Raggi. În plus, şeful statului are în plan şi o întîlnire cu reprezentanţii diasporei din Italia. Maia Sandu va reveni din Italia, duminică 20 iunie.

Source: noi.md

Keywords:

președinte , Maia Sandu , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Armanca este o localitate dispărută din raionul Rîșcani. Aflată anterior în componența satului Vasileuți, amplasată la o distanță de 7 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Satul a fost întemeiat la mijlocul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.