02 november 2013, 09:21 Moldovan reality views 5197
02 november 2013, 09:21 Moldovan reality views 5197

Specialiștii SPCSE învață de la colegii estonieni practici de acordare a primului ajutor medical

Zece specialişti ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale participă la un curs de două săptămîni de specializare în domeniul acordării primului ajutor medical, desfășurat la Academia de Securitate Internă din Estonia, relatează tv7.md.

Întorşi acasă, cei zece medici vor instrui pompierii şi salvatorii din țară în ce privește acordarea primului ajutor medical victimelor situaţiilor excepţionale de diferit gen.

Specialiștii SPCSE vor avea parte atît de lecţii teoretice, cît și de ore practice, referitoare la reanimarea sinistraţilor, tratamentul leziunilor, metodica şi psihologia instruirii persoanelor, dar şi securitatea personală a celor care acordă acest ajutor. La final, specialiştii moldoveni vor demonstra capacitățile în fața instructorilor estonieni în cadrul unei „simulări”, după care vor primi certificare de instruire.

Cursurile sînt parte a proiectului „Dezvoltarea sistemului de instruire medicală a salvatorilor din Republica Moldova” este finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Estonia începînd cu septembrie 2012. Acesta are un buget de 60 de mii de euro și va continua pînă în vara anului curent.

Keywords:

sanatate , curs , experienta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.