10 march 2021, 14:40 Moldovan reality views 2372
Ziua Vinului s-a mutat și în acest an din PMAN în vinării
10 march 2021, 14:40 Moldovan reality views 2372

Ziua Vinului s-a mutat și în acest an din PMAN în vinării

Ziua Naţională a Vinului este marcată și în acest an în format restrîns, și nu în Piața Marii Adunări Naționale așa cum se făcea anii trecuți. Evenimentul a fost anulat din cauza restricțiilor impuse în contextul agravării situației epidemiologice la nivel național.

Oamenii au fost îndemnați să sărbătorească „Ziua Vinului" acasă. Totodată, în acest weekend, vinăriile şi vinotecile din toată țara au ușile deschise pentru oaspeții săi, cu oferte și programe speciale, asigurîndu-se de respectarea normelor de siguranță, transmite jurnal.md.

Restricțiile aplicate în funcție de Codul instituit în fiecare regiune a țării

Într-un mesaj adresat comunității vitivinicole, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a declarat că sectorul vitivinicol a fost şi va rămîne o ramură prioritară, strategică a economiei naționale.

„În acest an, cea de-a XX-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, o marcăm într-un mod distinct și inedit, pe fundalul situației pandemice, dar cu aceeași conotație grăitoare. Este o zi de referință pentru celebrarea, slăvirea și aplaudarea realizărilor vinificatorilor, care investesc muncă, timp, cunoștințe și bune practici în dezvoltarea culturii și activității vitivinicole. Indubitabil, sectorul vitivinicol a fost şi va rămîne o ramură prioritară, strategică a economiei naționale, reieșind din ponderea grăitoare a acesteia și rezultatele pertinente pentru acest segment valoros – devenit o carte de vizită a Moldovei", a menționat ministrul Agriculturii.

Source: www.jurnal.md

Keywords:

Ziua vinului , restrictie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.