11 august 2021, 11:45 Moldovan reality views 1483
Neliniște, frică și singurătate: cum au schimbat rețelele de socializare viața omenirii
11 august 2021, 11:45 Moldovan reality views 1483

Neliniște, frică și singurătate: cum au schimbat rețelele de socializare viața omenirii

Rețelele de socializare sînt strîns legate de viața noastră personală: aici comunicăm cu prietenii, menținem legătura cu familia și căutăm noi relații. Internetul a oferit întregii lumi posibilitatea de a discuta unul cu altul și de a cunoaște oameni din alte orașe și țări. Dar, în pofida tuturor acestor avantaje, oamenii se simt din ce în ce mai singuri și neliniștiți și creează mai rar noi prietenii.

Cum algoritmii serviciilor de Internet atrag umanitatea în online și de ce lor nu le convine ca noi să trăim o viață reală liniștită? Răspunsurilor la această întrebare este dedicat un film documentar, versiunea text al căruia o propunem atenției cititorilor noștri.

Resursa principală

"Atenția omului este o resursă foarte limitată și se duce o luptă pentru ea. Principalul nostru concurent este somnul". Aceste cuvinte ale co-fondatorului Netflix, Reed Hastings, descriu surprinzător de exact internetul modern, deoarece numai atunci cînd omul doarme, atenția lui nu poate fi captată. În orice altă situație, există un mijloc. Nu demult, cînd oamenii din întreaga lume au fost forțați să stea acasă, s-a observat cum această lume s-a schimbat. Acesta nu mai este un spațiu tridimensional, cu cartiere zgomotoase și străduțe liniștite, munți pustii și plaje relaxate. Combinația dintre Internet și pandemie a redus lumea la un ecran plat la care se uită 4,5 miliarde de perechi de ochi. Și dacă unul dintre acești oameni va începe un joc video, el puțin probabil că va putea să vizioneze un film sau să citească un articol în același timp. Iar dacă ascultă muzică sau comunică în video chat, el nu mai este capabil să asimileze în paralel podcast-ul. Internetul arată clar că atenția omului este o resursă foarte limitată. O resursă care poate fi transformată ușor în bani, ceea ce înseamnă că cererea pentru ea doar va crește.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.