17 november 2021, 16:30 Moldovan reality views 2362
Un nou dosar penal de investigație pe numele lui Plahotniuc
17 november 2021, 16:30 Moldovan reality views 2362

Un nou dosar penal de investigație pe numele lui Plahotniuc

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari a cetățeanului Plahotniuc Vladimir, informează Noi.md.

Instrumentarea dosarului de către procurorii PCCOCS a urmat anulării de către Procurorul General interimar Dumitru Robu a ordonanței de refuz în efectuarea urmăririi penale, emisă în vara lui 2021.

Noul dosar penal în privința figurantului a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit investigațiilor preliminare, bunurile mobile (inclusiv un iaht de lux) și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către suspect inclusiv în perioada când acesta exercita funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Odată cu avansarea investigațiilor, publicul larg va fi informat despre amănuntele relevante cauzei, în măsura în care desfășurarea investigațiilor nu ar fi afectată.

Source: noi.md

Keywords:

Plahotniuc , dosar penal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.