15 december 2021, 10:15 Moldovan reality views 2319
Primele declarații ale Nataliei Ursachi, după eliberarea din închisoare
15 december 2021, 10:15 Moldovan reality views 2319

Primele declarații ale Nataliei Ursachi, după eliberarea din închisoare

Natalia Ursachi, femeia cu cinci copii, condamnată pentru escrocherie, a fost grațiată, printr-o decizie luată de șefa statului. Iar acum cîteva ore, a fost eliberată din închisoare.

În capitală, ea a fost întîmpinată de părinții ei, care au izbucnit în lacrimi cînd au văzut-o liberă. Într-un interviu pentru TV8, femeia ne-a spus că abia așteaptă să-și strîngă în brațe copii pe care nu i-a mai văzut de mai bine de un an și jumătate. Totodată, avocatul Nataliei spune că a transmis dosarul spre revizuire și crede, în continuare, că clienta sa a fost închisă ilegal, notează Noi.md cu referire la tv8.

Lacrimi și îmbrățișari astăzi după ce Natalia Ursachi, femeia condamnată pentru escrocherie, a ieșit din închisoare și și-a revăzut părinții dupa mai bine de 1 an și jumătate de detenție. Parinții, care nu s-au așteptat ca fiica lor să fie eliberată atît de rapid, au parcurs peste 200 de km pentru ași strînge în brațe fiica.

Acasă o așteaptă pe Natalia cei cinci copii minori. Cea mai mică fetiță a Nataliei avînd doar 1 an și 7 luni. Femeia spune că abia așteaptă să-și vadă copii dar totodată îi este frică că cea mică nu va dori să-și îmbrățișeze mama pentru că nu o cunoaște.

Deși a stat mai bine de un an și jumătate închisă femeia nu consideră că este vinovată. Singura greșeală a ei, spune ea, este că a luat acea mașină de la o persoană pe care nu o cunoaștea și, la un moment dat, nu a avut cum să o mai achite. Acum, femeie spune că are de gînd să lucreze și să întoarcă datoriile.

Avocatul Nataliei a declarat pentru TV8 că grațierea este doar primul pas. Acesta a transmis dosarul Nataliei pentru revizuire către judecătoria Drochia deoarece aceasta ar fi fost condamnată ilegal și cere achitarea clientei sale.

Natalia Ursachi a fost condamnată la 6 ani de închisoare, de Curtea de Apel Bălți, în 2020, fiind găsită vinovată de escrocherie săvîrșită în proporții deosebit de mari. Instanța a mai obligat-o să restituie suma de 11 200 de euro, dedusă din valoarea mașinii – 8 700 de euro și datoria de 2 500 de euro. Femeia nu și-a recunoscut vina și nu a întors datoria. În noiembrie, în ultimele luni de mandat al lui Igor Dodon, avocatul femeii s-a adresat cu solicitarea de a o grația, cererea însă nu a mai avut un final. Apărătorul s-a adresat cu o solicitare similară și actualei președinte, Maia Sandu. Comisia de grație de pe lîngă Președinție stabilise că, la acea etapă, nu poate fi recomandată pentru a fi grațiată. Motivul invocat fiind că nu a stins datoriile față de partea vătămată și nu și-a recunoscut vina. Cererea însă a mai fost analizată repetat, iar ieri decretul de grațiere a fost semnat. Potrivit președintelui comisiei pentru problemele grațierii, Ion Guzun, după gratii se află 50 de femei, condamnate pentru infracțiuni nonviolente, care au trei și mai mulți copii.

Source: noi.md

Keywords:

femei , inchisoare , escrocherie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.