23 december 2021, 09:45 Moldovan reality views 2189
Guvernul a alocat peste 67 de milioane de lei pentru construcția Arenei Naționale
23 december 2021, 09:45 Moldovan reality views 2189

Guvernul a alocat peste 67 de milioane de lei pentru construcția Arenei Naționale

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 22 decembrie, alocarea a 67 739 500 de lei din bugetul de stat 2021 pentru majorarea capitalului social al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională".

E de menționat că acest subiect a ajuns pe ordinea de zi a guvernului încă în luna august 2021, însă atunci a fost retras din examinare, la solicitarea prim-ministrei Natalia Gavriliţa, transmite diez.md.

Unul dintre motivele solicitării retragerii ţinea de dorinţa de a afla de la Procuratura Generală cum s-a mişcat dosarul în cazul Arenei. Un alt motiv invocat atunci de Natalia Gavriliţa ţinea de numirea unui nou director la Agenţia Proprietăţi Publice – Eugeniu Cozonac, care urma să analizeze dosarul Arenei Naţionale şi să vină cu propuneri.

Reamintim că, subiectul privind construcția unei arene multifuncționale, numită inițial „Chișinău Arena", a apărut în spațiul public pentru prima dată la 13 martie 2018, cu opt luni înainte de alegerile parlamentare. Proiectul a fost anunțat de fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și prezentat de către Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova pe atunci. Ulterior, pentru edificarea acestei arene, statul a alocat 200 de milioane de lei din fondul pentru reparația drumurilor. În regim de urgență s-a decis ca un teren cu o suprafață de 69,2 hectare să fie exclus din categoria de terenuri cu destinație agricolă și trecut din proprietatea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație (ex-Colegiul Național de Viticultură și Vinificație) în administrarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind, în același timp, inclus în categoria de terenuri destinate construcțiilor.

Source: diez.md

Keywords:

Arena Chișinău , guvern , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.