04 june 2022, 15:00 Moldovan reality views 2673
O jurnalistă faimoasă din SUA, născută în Moldova, a revenit în țară, după 35 de ani
Photo: ea.md
04 june 2022, 15:00 Moldovan reality views 2673

O jurnalistă faimoasă din SUA, născută în Moldova, a revenit în țară, după 35 de ani

Jurnalista Bianna Golodriga, născută la Căușeni, stabilită de mulți ani în SUA a revenit în Moldova abia acum, după 35 de ani, informează moldovenii.md cu referire la Noi.md.

Aceasta face parte dintr-o delegație oficială a Guvernului SUA, aflată în Moldova din data de 3 aprilie. „Mi-aș fi dorit doar războiul să nu fie motivul pentru care am revenit în Moldova”, a scris aceasta pe contul său de Twitter.

„Înapoi în Moldova, țara în care m-am născut, prima dată în 35 de ani.

Este lăudabil efortul lor”, a scris aceasta.

„Este ireal să fiu înapoi aici. Cînd creșteam, aveam obișnuința să zic oamenilor că sînt din Uniunea Sovietică/Rusia, pentru că majoritatea nu știau ce/unde este Moldova. Acum, țara și-a marcat locul binemeritat pe scena mondială, primind sute de mii de refugiați din Ucraina”, a scris aceasta.

Surreal to be back. Growing up, I would tell people I was from the Soviet Union/Russia, because most didn’t know what/where Moldova was. Now the country has marked its well deserved placed on the world stage, stepping up to take in hundreds of thousands of Ukrainian refugees. https://t.co/QPBjJaJz0l

Potrivit informațiilor de pe Wikipedia, jurnalista a emigrat în SUA cu familia sa în 1980. De atunci a vizitat țara doar o dată, în 1988.

În prezent aceasta lucrează la CNN. Anterior aceasta a fost prezentatoare de știri și finanțe la Yahoo! News, co-prezentatoare a ediției de weekend a emisiunii Good Morning America de la ABC și co-gazdă a CBS This Morning.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
1164 locuitori

Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.