15 april 2022, 12:00 Moldovan reality views 1913
Cînd va intra în vigoare interdicția folosirii simbolicii de război? Precizările lui Stamate
Photo: zgd.md
15 april 2022, 12:00 Moldovan reality views 1913

Cînd va intra în vigoare interdicția folosirii simbolicii de război? Precizările lui Stamate

Amendamentele adoptate la Codul contravențional privind interzicerea utilizării semnelor folosite la propagarea războiului, precum literele "Z", "V", panglica bicoloră, vor intra în vigoare în momentul publicării acestora în Monitorul Oficial.

Precizarea a fost făcut de președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, informează Noi.md.

Amendamentele respective au fost adoptate în lectură finală, ieri, 14 aprilie, de către majoritatea parlamentară.

 "Am văzut mai multe postări/comentarii pe rețelele sociale precum că aceste modificări vor intra în vigoare peste trei luni. Greșit! Sînt cîteva prevederi din lege care vor intra in vigoare peste 3 luni. Însă acele ce țin de interzicerea semnelor folosite la propagarea războiului intră în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial", a precizat Stamate.

Menționăm că proiectul de lege cu amendamentele la Codul contravențional, inclusiv cele care se referă la interzicerea simbolurilor "Z", "V," a panglicii "Sf.Gheorghe" urmează să fie expediate spre promulgare șefului statului, după care publicate în Monitorul Oficial.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
6 locuitori

Vanțina Mică este un sat din cadrul comunei Pîrlița, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Vanțina Mică a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.