04 july 2013, 12:34 Moldovan reality views 2754
04 july 2013, 12:34 Moldovan reality views 2754

5 din 6 judecători ai CC din R.Moldova sînt cetățeni români


Foto: newsmoldova.ru

După ce Parlamentul Republicii Moldova l-a ales în calitate de judecător al Curții Constituționale pe fostul deputat din partea Partidului Democrat, Aurel Băieșu, în componența corpului de judecători au ajuns 5 cetățeni ai României.

După votarea pentru candidatura lui Băieșu, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a spus că "ar fi fericit dacă unirea ( Republicii Moldova cu România) ar fi fost realizată de către Curtea Constituțională ...".

Președintele de onoare al Partidului Democrat, deputatul Dumitru Diacov, nu vede nimic alarmant în această situație. El a spus: "Problema cu cetățenia altui stat este serioasă pentru mine. În calitate de deputat eu cred că ministrul trebuie să aibă un pașaport și să servească această țară. Eu am pașaport moldovenesc, copiii mei au pașapoarte românești, soția are  cetățenie rusă, acestea sînt circumstanțele, nu ar trebui să condamnăm acești oameni. Toți cei care au dublă cetățenie, fie rusă sau română, trebuie să servească interesele țării". Însă Diacov nu a concretizat despre care țară este vorba.

În semn de protest față de alegerea lui Aurel Băieșu judecător al Curții Constituționale comuniștii au părăsit ședința parlamentului.

Legea cu privire la dubla cetățenie în Republica Moldova a fost adoptată în timpul guvernării PCRM. Dar după venirea la putere a AIE, lista funcțiilor publice, care puteau fi ocupate doar de persoane cu cetățenia Republicii Moldova, a fost anulată. Acum, o persoană cu dublă cetățenie poate ocupa cele mai înalte funcții în stat.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.