19 april 2013, 15:39 Moldovan reality views 5770
19 april 2013, 15:39 Moldovan reality views 5770

Moldovenii nu vor mai putea vota în baza paşaportului sovietic

Deputaţii au adoptat un proiect de lege care interzice votarea în baza paşaportului sovietic. Proiectul nu a fost susţinut de deputaţii din PCRM, din grupul Dodon şi din grupul Mişin, anunță Publika.md

Paşapoartele sovietice vor fi înlocuite din banii statului cu buletine de identitate. În prezent, 270.000 de cetăţeni deţin paşapoarte sovietice.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, paşapoartele de tip sovietic vor fi înlocuite cu buletine de identitate, pînă la 1 septembrie 2014. 

Astfel, autorităţile vor ca pînă la viitoarele alegeri parlamentare, persoanele în etate, deţinătoare ale paşapoartelor sovietice, să fie documentate cu acte de identitate ale Republicii Moldova.

Keywords:

alegeri , populatia , pasaport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.