17 june 2013, 11:55 Moldovan reality views 6432
17 june 2013, 11:55 Moldovan reality views 6432

Mai puţine cazuri de refuz la eliberarea vizelor în ţările UE pentru moldoveni


Foto: trm.md

În ultima perioadă au fost înregistrate mai puţine cazuri de refuz la eliberarea vizelor în ţările UE pentru moldoveni. Concluzia a fost făcută de către participanţii la reuniunea Comitetului Mixt UE-Moldova privind readmisia şi facilitarea regimului de vize, care a avut loc la Bruxelles.

Părţile au evidenţiat și un alt indicator statistic pozitiv – pe parcursul ultimului an s-a dublat numărul de vize multiple Schengen pentru cetățenii moldoveni.

Participanții la reuniune au realizat un schimb de informaţii privind procesul de implementare a Acordului de readmisie Moldova-UE, fiind apreciate pozitiv rezultatele înregistrare pe parcursul ultimului an. De asemenea, oficialii au discutat despre procesul de încheiere a protocoalelor de implementare a Acordului de readmisie cu statele membre UE, precum şi cu ţările terţe.

Un subiect aparte al reuniunii l-a constituit intrarea în vigoare, de la 1 iulie 2013, a modificărilor Acordului privind facilitarea regimului de vize. De asemenea, au fost discutate aspectele practice de implementare a noilor modificări, care prevăd, inclusiv, noi înlesniri la eliberarea vizelor multiple, categorii noi de beneficiari, precum şi abolirea regimului de vize pentru deţinătorii paşapoartelor de serviciu biometrice.

Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de Mihai Căpăţînă, secretarul general al  Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

 

Sursa: trm.md

Keywords:

viza , moldovenii , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
22 locuitori

Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.