22 june 2023, 12:00 Moldovan reality views 1732
Usatîi:
22 june 2023, 12:00 Moldovan reality views 1732

Usatîi: "În spatele secretului privind gazele se ascunde jackpotul Andrei Spînu"

Autoritățile nu mai ascund de cetățenii Republicii Moldova numele companiei de la care Energocom a cumpărat gaze naturale în baza unei decizii clasificate a Comisiei pentru Situații Excepționale, ci condițiile privind achiziționarea "combustibilului albastru", deoarece acolo se ascunde întregul jackpot cu numele Andrei Spînu.

Despre aceasta a declarat liderul "Partidului Nostru", fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, vorbind în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, relatează Noi.md.

El a menționat că este dispus să iasă la dezbateri publice cu Secretarul General al Aparatului Președintelui, fostul vicepremier, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe orice canal TV, pe orice platformă, strict în baza documentelor, fără populism, fără versiuni ale diferitelor teorii ale conspirației și așa mai departe.

"Spînu a spus că nu va iași la dezbateri cu Usatîi, ci se va întîlni cu mine doar în judecată. Ce înseamnă asta. Bine, veți vedea ce-am să vă fac eu în instanță. Voi cere desecretizarea acestei decizii și voi avea dreptate. Și judecătorul l-ar putea obliga pe același Spînu să prezinte informații care sînt considerate secret. Deși pentru mine nu există niciun secret. Cunosc și compania intermediară din Luxemburg, și compania care a vîndut gaz inițial. Și țineți minte: de cetățeni, de toată lumea, ei nu ascund numele companiei, pentru că practic oamenilor le este indiferent cum se numește compania care a vîndut gaze Moldovei. Ei ascund condițiile de achiziție a gazelor, pentru că acolo se ascunde tot jackpotul lui Andrei Spînu", a spus Renato Usatîi.

El a comentat, de asemenea, declarațiile precum că Moldova nu mai cumpără gaz rusesc mai ieftin pentru a ieși de sub "jugul rusesc", "tirania rusească", "dictatura rusească".

"Avem mii, zeci de mii, dacă sute de mii de oameni care lucrează la construcții în Moldova sau în străinătate. Spuneți-mi, vă rog, domnilor constructori. Astăzi, cînd veți avea ocazia să cumpărați, de exemplu, un baros la preț de 100 de lei fabricat undeva în Rusia, la 150 de lei - fabricat în Ucraina și pentru 300 de lei - în Uniunea Europeană, veți cumpăra unul rusesc, nu pentru că sînteți pro-ruși sau admiratori ai Rusiei. Pentru că, din ambițiile tale personale, poți cumpăra un baros ucrainean, în semn de susținere pentru poporul ucrainean, dar cînd trebuie să cumperi 10 mii de baroase, nu ai dreptul să cumperi la un preț mare doar din cauza ambițiilor tale", a spus liderul Partidului Nostru, fostul primar de Bălți.

El a precizat, de asemenea, că efectuează o anchetă pentru a afla de la cine, de fapt, a cumpărat Moldova gaze.

"În general, mă ocup în continuare de această problemă și vreau să le spun cetățenilor că vor fi mult mai multe surprize. Pur și simplu sînt foarte multe materiale de analizat", a spus Renato Usatîi.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
3420 locuitori

Nicoreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Nicoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3420 de oameni. Satul Nicoreni a fost menționat documentar în anul 1756.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.