28 july 2023, 15:00 Moldovan reality views 1241
Bolea dă asigurări că fermierii prejudiciați în urma ploilor puternice vor primi ajutor
28 july 2023, 15:00 Moldovan reality views 1241

Bolea dă asigurări că fermierii prejudiciați în urma ploilor puternice vor primi ajutor

Agricultorii, ale căror terenuri agricole au fost compromise de ploile torențiale, vor primi ajutor din partea statului după prezentarea rapoartelor finale de către Comisiile Situațiilor Excepționale.

Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii Vladimir Bolea pentru Radio Moldova. Totodată, oficialul a mai spus că numărul fermierilor care își asigură culturile agricole este în creștere de la an la an.

„Se datorează și proceselor de subvenționare, adică noi plătim 70% din polița de asigurare și marea majoritate a crescătorilor de mere din horticultură, culturi multe anuale au asigurate suprafețele sale. Ușor-ușor, agricultorii trec la normalitate. Să știți că eu am ferma convingeri că agricultorii ar fi trecut mult mai rapid la asigurări. Pentru că toți conștientizează că e mult mai ușor de lucrat. Dacă în toți acești 30 de în Republica Moldova, se dezvolta un sistem de asigurare veritabil”, a declarat Vladimir Bolea.

Marți seara furtuna și ploile abundente au făcut ravagii în mai multe raioane ale țării. Din cauza vîntului puternic au fost deteriorate mai multe acoperișuri ale clădirilor, au fost doborîți copaci, blocate drumuri și trasee naționale. De asemenea au fost avariate rețele de înaltă tensiune, fiind deconectate zeci de localități de la curentul electric. Pentru înlăturarea consecințelor, au fost antrenați circa 200 de angajați ai IGSU.

Totodată, în cadrul ședinței de Guvernului, Dorin Recean a declarat că Comisia Situații Excepționale urmează să aprobe distribuirea din rezervele de stat a tot ce e necesar celor care au avut de suferit în urma ploilor puternice.

Source: noi.md

Keywords:

Vladimir Bolea , fermieri , ploi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1957
Populația:
2900 locuitori

Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.