17 december 2023, 13:00 Moldovan reality views 1164
Ministerul justiției atenționează oamenii privind escrocheriile la prestarea serviciului de apostilă
17 december 2023, 13:00 Moldovan reality views 1164

Ministerul justiției atenționează oamenii privind escrocheriile la prestarea serviciului de apostilă

Urmare a nenumăratelor sesizări parvenite în adresa Ministerului Justiției despre cazurile de escrocherii în domeniul prestării serviciilor publice, și anume a serviciului de apostilă, dar și pentru a exclude confundarea prestatorului de servicii și a preveni perceperea taxelor suplimentare în calitate de intermediari în vederea apostilării actelor oficiale întocmite pe teritoriul Republicii Moldova, care urmează să producă efecte juridice pe teritoriul unui stat, Ministerul Justiției vine cu mai multe clarificări în acest sens.

În calitate de autoritate responsabilă de aplicarea apostilei pe actele oficiale este desemnată Agenția Resurse Informaționale Juridice (Direcția Apostilă și Legalizare). Prestarea serviciului de apostilare a actelor se efectuează nemijlocit de către angajații direcției care își desfășoară activitatea profesională doar în incinta agenției, nu și în afara instituției, notează Noi.md

Cererea pentru apostilarea actelor poate fi depusă online, la adresa https://eservicii.gov.md/mj/arij, pentru deținătorii de semnătură electronică sau mobilă, dar și fizic, la sediile Agenției Resurse Informaționale Juridice:

- mun.Chişinău, str. 31 August 1989, 82;

- mun. Bălți, str. Piața Independenței, 1, clădirea Primăriei Bălți, etajul 1.

Termenele de examinare și taxele oficiale sunt următoarele:

a) pe numele sau în interesul cetățenilor Republicii Moldova, cetățenilor străini sau apatrizilor, la 3 zile lucrătoare – 130 lei o apostilă, la 5 zile lucrătoare – 100 lei o apostilă;

b) pe numele sau în interesul persoanelor fizice (întreprinzătorilor) şi a persoanelor juridice, la 3 zile lucrătoare – 180 lei o apostilă, la 5 zile lucrătoare – 150 lei o apostilă.

În scopul garantării obținerii serviciilor veridice și de calitate, în vederea prevenirii situațiilor de neconcordanță privind tarifele, termenii și conformitatea actelor, îndemnăm cetățenii Republicii Moldova, care au nevoie de serviciul de apostilare a actelor, să se informeze din surse oficiale.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.