22 july 2013, 11:33 Moldovan reality views 5833
22 july 2013, 11:33 Moldovan reality views 5833

Numărul infracţiunilor comise la frontiera R. Moldova s-a diminuat


Foto: moldpres.md

Numărul cazurilor de infracţiuni comise la frontiera de stat s-a diminuat în prima jumătate de an. Anunţul a fost făcut ieri, 19 iulie, de Şeful Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice, în cadrul şedinţei semestriale de bilanţ, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Purice, în decursul ultimelor şase luni, de către colaboratorii Poliţiei de Frontieră au fost depistate şi reţinute 1731 persoane.

Conform sursei citate, din numărul total de persoane reţinute pentru încălcarea legislaţiei frontaliere a Republicii Moldova, 354 de persoane au fost reţinute pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pentru încălcarea regulilor de şedere pe teritoriul RM au fost sancţionaţi 808 cetăţeni străini.

Pe parcursul lunilor ianuarie - iunie, pentru utilizarea documentelor false, contrafăcute şi străine în timpul traversării frontierei de stat au fost reţinute 134 de persoane, dintre care 95 cu documente contrafăcute şi 13 cu acte falsificate.

Urmare a acţiunilor întreprinse în vederea prevenirii şi combaterii contrabandei, pe parcursul primelor şase luni ale anului 2013 au fost depistate 186 cazuri de transportare ilegală a bunurilor materiale la frontiera de stat cu implicarea a 201 persoane. Cel mai des se încearcă transportarea ilegală a produselor de tutungerie, unităţilor de transport şi bunurilor de larg consum.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.