15 january 2024, 14:00 Moldovan reality views 1102
Moldova ieftinește tranzitul produselor agricole din Ucraina
15 january 2024, 14:00 Moldovan reality views 1102

Moldova ieftinește tranzitul produselor agricole din Ucraina

În 2024, tranzitul produselor agricole ucrainene pe teritoriul Moldovei se va efectua cu o reducere de 27 la sută.

Despre acest lucru a anunțat Ministerul ucrainean al Reintegrării pe canalul său Telegram, prezentînd rezultatele întrevederii cu vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk privind discutarea acordurilor încheiate în urma reuniunii copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru comerț și cooperare economică, care a avut loc la 29 septembrie 2023 la Odessa.

"Ca urmare a rezultatelor acordurilor, în acest an, Moldova va aplica o reducere pentru transporturile tranzit ale produselor agricole ucrainene prin Moldova. Aceasta constituie 27% din tarifele actuale", se arată în publicație.

În plus, ministerul a reamintit că a intrat în vigoare acordul dintre guvernele Republicii Moldova și Ucrainei privind construcția unui punct de trecere a frontierei peste rîul Nistru la frontiera moldo-ucraineană în apropierea localităților Iampol și Cosăuți, iar la 21 decembrie 2023 a avut loc ceremonia de semnare a 7 proiecte de protocoale, care prevăd controlul comun la punctele de control comune de la frontiera de stat moldo-ucraineană.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.