30 january 2024, 14:00 Moldovan reality views 1169
Cîți refugiați ucraineni şi-au găsit un loc de muncă în Moldova
30 january 2024, 14:00 Moldovan reality views 1169

Cîți refugiați ucraineni şi-au găsit un loc de muncă în Moldova

De la începutul războiului din Ucraina, 1298 de refugiați din Ucraina, dintre care 900 femei și 398 bărbați, au reușit să se încadreze în cîmpul muncii în R. Moldova.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni sînt angajați în mun. Chișinău (994), UTA Găgăuzia (52), Bălți (61).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vînzător, vînzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

În luna decembrie 2023 și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 172 angajatori, declarînd 1378 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, pe parcursul anului 2023, circa 844 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.