08 july 2013, 12:22 Moldovan reality views 7960
08 july 2013, 12:22 Moldovan reality views 7960

Transportul ilicit de pasageri va fi combătut


Foto: moldpres.md

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat un plan de acţiuni pentru combaterea transportului ilicit de călători, informează MOLDPRES.

Conform proiectului, mai multe echipe mobile mixte vor verifica în permanenţă dacă microbuzele cu pasageri au autorizaţii şi vor încerca să depisteze staţiile clandestine din apropierea gărilor auto.

Ministerul Transporturilor a propus, totodată, înăsprirea amenzii pînă la 1200 de lei pentru şoferii sau taxatorii care nu eliberează bilete de călătorie.

Proiectul mai prevede ca şoferilor care transportă ilicit pasageri, pe lîngă amenda de 2800 de lei, să li se retragă permisul de conducere pe o perioadă de şase luni.

Pe parcursul primei săptămîni de patrulare a străzilor adiacente Gării Centru din Chişinău au fost întocmite 140 de procese verbale transportatorilor iliciţi de pasageri, fiind aplicate amenzi în sumă de circa 60 mii de lei.

Potrivit unor calcule, în municipiul Chişinău, zilnic, în jur de 600-800 de călători se folosesc de serviciile de transport ilicit, ceea ce cauzează un prejudiciul lunar de mai mult de un milion de lei.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
6905 locuitori

Răzeni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Noi și Răzeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6905 de oameni. Satul Răzeni a fost menționat documentar în anul 1484.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.