20 august 2013, 15:22 Moldovan reality views 7120
20 august 2013, 15:22 Moldovan reality views 7120

Ministrul lituanian de Externe și-a exprimat speranța că acordul dintre UE și Ucraina, Georgia, Armenia și Moldova va fi semnat


Foto: nr2.ru

Ministrul lituanian de Externe Linas Linkevičius și-a exprimat speranța că Summit-ul Parteneriatului Estic care va avea loc în noiembrie 2013, la Vilnius, UE va putea semna un acord cu Ucraina privind asocierea și comerțul liber și va parafa un acord similar cu Georgia, Armenia și Republica Moldova.

Cu toate acestea, Linkevičius a subliniat, că pregătirea pentru reuniunea șefilor de state participante ale Parteneriatului Estic poate fi împiedicată din exterior. "Să te gândești că totul va merge bine, ar fi naiv, căci și alte state sau alte uniuni, cum ar fi Eurasiatică, au propriile obiective și planuri", - a declarat ministrul săptămînalului "Veidas", făcînd aluzie la presiunea Rusiei.

Și dacă procesul de semnare a contractelor aferente va fi unul de succes  depinde nu numai de UE, dar și de alte țări - Ucraina, Georgia, Armenia și Republica Moldova. "Facem tot. Și dacă țările sînt pregătite, atunci și Europa va fi, de asemenea, gata", - a asigurat ministrul de Externe al Lituaniei.

 

Sursa: NR2.ru

Keywords:

summit , partener , UE , Ucraina , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.