09 october 2013, 10:49 Moldovan reality views 12745
09 october 2013, 10:49 Moldovan reality views 12745

Oamenii de știință infirmă zvonurile despre un presupus cutremur


Foto: tv7.md

Informaţia precum că în această săptămînă va avea loc un cutremur cu magnitudinea de 8 grade este un simplu zvon, lansat de un nespecialist care a dorit să îşi facă reclamă. Declaraţia îi aparţine directorului Institutului de Seismologie, Vasile Alcaz, care a dezminţit ştirea apărută în presă şi a îndemnat populaţia la calm, relatează tv7.md.

Vasile Alcaz, director institutul de Seismologie: Este de fapt nu o informatie, dar o dezinformatie. Si spun asta pentru ca vine de la un nespecialist în domeniu, asta una, a doua, deci probabil cunoașteți că în lume, pîna la moment nu există metode de predicție a cutremurelor, metode veridice, metode științific aprobate, și tot ce spune referitor la predicții sînt niste speculații.

Vasile Alcaz a mai specificat că, în zona epicentrului seismic, regiunea Vrancea, situat la 220 km de Chisinău, magnitudinea maximă a cutremurului este de 7,8 grade pe scara Richter.

Ieri, presa ucraineană a anunțat despre un eventual cutremur de 8 grade cu epicentrul în zona Chișinăului, citînd un presupus seismolog român.

Keywords:

cutremur , Pamint , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1009 locuitori

Ţipleteşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 47 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Țipletești a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.