31 october 2013, 09:36 Moldovan reality views 5996
31 october 2013, 09:36 Moldovan reality views 5996

Noi reguli în Parlament



Reguli mai stricte în Parlament. Deputaţii nu vor mai avea dreptul să blocheze tribuna Legislativului, să intre în sala de şedinţe cu megafoane sau să devieze de la ordinea de zi. Un proiect de lege privind modificarea actualului regulament a fost elaborat de reprezentanţii majorităţii parlamentare, notează trm.md.

Potrivit iniţiativei, deputaţii vor fi obligaţi să fie mai laconici întrucît pentru a-şi formula întrebările pe marginea proiectelor de lege vor avea doar un minut la dispoziţie şi nu două, cum era pînă acum.

„Sînt modificări tehnice, care ţin de eficienţa Parlamentului şi mai ales de felul cum îşi desfăşoară activitatea Comisiile parlamentare sau şedinţele în plen. Au mai rămas cîteva modificări propuse de colegi, trebuie să ne asigurăm că există susţinerea tuturor şi sper că chiar săptămîna viitoare vom vota această iniţiativă", a precizat Igor Corman, preşedintele Parlamentului.

Dacă nu se vor conforma, aleşii poporului ar putea fi privaţi de 25 la sută din salariu şi indemnizaţii. Speakerul spune că documentul ar putea fi votat în zece zile.

Source: trm.md

Keywords:

Moldova , parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.