09 march 2015, 16:05 Celebrities views 9551
S-a stins din viaţă regizorul Rafael Agadjanean
09 march 2015, 16:05 Celebrities views 9551

S-a stins din viaţă regizorul Rafael Agadjanean

Doliu în lumea filmului autohton. În această dimineaţă, s-a stins din viaţă cunoscutul regizor şi scenarist Rafael Agadjanean. În cariera sa de peste 30 de ani, artistul a realizat mai multe documentare şi scurtmetraje şi a ajuns să fie cunoscut şi apreciat nu doar în ţară, dar şi peste hotare.

Rafael Agadjanean s-a născut în data de 5 iunie 1950, în oraşul Stepanakert, regiunea Nagorno-Karabah. Cariera şi-a început-o la Moscova, în calitate de director al echipelor de filmare de la Studioul Central de Filme Documentare.

A cooperat ca scenarist cu revista televizată umoristică pentru copii "Eralaş". În anul 1987 se stabileşte cu familia la Chişinău unde este angajat în calitate deredactor la studioul "Moldova-film".

Din anul 1994 a activat la Televiziunea Naţională, Departamentul Ştiri, atât în calitate de reporter, corespondent special, cât şi de comentator şi moderator al diferitor programe televizate.

De asemenea, a fost lector la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.

În 2007, Rafael Agadjanean a primit titlul de Maestru în Arte al Moldovei.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4165 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vălcineţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4165 de oameni. Satul Vălcineț a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.