05 march 2023, 10:30 Celebrities views 2390
Distinsul savant și dascăl, Gheorghe Costaci aniversează 82 de ani
05 march 2023, 10:30 Celebrities views 2390

Distinsul savant și dascăl, Gheorghe Costaci aniversează 82 de ani

La 3 mai, împlinește 82 de ani distinsul Savant, Dascăl şi Formator de suflete şi caractere, Gheorghe Costachi – doctor habilitat în drept, profesor universitar, bine cunoscut şi apreciat în mediul academic de la noi şi nu numai.

De menționat că 67 ani din viața sa, profesorul a îmbinat activitatea de practician cu cea de teoretician în materia dreptului, iar ultimii 47 de ani i-a dedicat în exclusivitate activităţii de cercetare ştiinţifică şi de pregătire a cadrelor de jurişti de calificare înaltă.

Ca rezultat, astăzi se bucură de o operă ştiinţifică impresio-nantă, formată dintr-un număr enorm de publicații științifice, precum și de o adevărată Școală Științifică, unică în felul său, care numără la moment deja 41 de discipoli – cadre de juriști de calificare înaltă și 9 doctoranzi – cadre calificate în devenire.

"Stimate dle profesor Gheorghe Costachi, fie ca cea de-a 82-a primăvară din viaţa Dumneavoastră să vă aducă doar lumină, căldură, pace în suflet şi în familie, noi realizări de vise şi speranţe.

Este de datoria noastră să vă exprimăm în acest moment aniversar şi o sinceră recunoştinţă pentru incomensurabilul aport adus de către Domnia Voastră la propăşirea acestui neam, la dezvoltarea ştiinţei juridice nu numai prin lucrări valoroase, dar şi prin formarea şi îndrumarea unei pleiade de cercetători ştiinţifici.

Aportul inestimabil al Domniei Voastre la dezvoltarea ştiinţei juridice autohtone şi la pregătirea cadrelor de calificare înaltă este şi ne rămîne o moştenire deosebită pentru posteritate şi pentru viitorul ţării noastre.

Domnule profesor, continuăm să admirăm energia şi iniţiativa Dumneavoastră inepuizabilă, verticalitatea, onestitatea, modestia, curajul, erudiţia şi multe alte calităţi cu care v-a înzestrat Dumnezeu întru binele ţării şi al poporului. Ne mândrim că Vă suntem contemporani, întrucât prin tot ce faceţi sunteţi un exemplu demn de urmat, un luptător neînfricat pentru valorile naţionale, pentru ordinea de drept şi supremaţia legii.

Pentru tot ce aţi făcut şi continuaţi să faceţi meritaţi un omagiu deosebit, ori după cum se spune „Unii oameni sunt celebri, iar alţii merită să fie" (Lessing). Dumneavoastră meritaţi să fiţi celebru, deoarece sunteţi o filă importantă din istoria acestei ţări şi a acestui popor.

Aportul Dumneavoastră la dezvoltarea ştiinţei dreptului în Republica Moldova este unul inegalabil şi incomensurabil. Chiar dacă recunoaşterea calităţilor Dvs. deosebite şi a contribuţiilor ştiinţifice se reflectă pe plan naţional în mai multe distincţii, titluri ştiinţifice academice, medalii, premii şi diplome de onoare, considerăm că meritaţi cu mult mai mult,

Cu siguranţă, tot ce aţi făurit o viaţă întreagă va rămâne să dăinuiască în timp, fie pe poliţele marilor biblioteci, în experinţa practicienilor, fie în amintirea şi sufletul celor care vă cunosc şi care s-au bucurat de contribuţia adusă la formarea lor profesională.

Prin munca depusă şi rezultatele obţinute v-aţi impus ca o adevărată Valoare în comunitatea academică, v-aţi creat un Nume, care răsună în conştiinţa celor care vă cunosc ca un ecou al faptelor măreţe. Meritaţi din plin respectul tuturor, şi nu doar, meritaţi recunoştinţă, care este memoria inimii", se arată într-un mesaj de felicitare transmis profesorului din partea Consiliului Institutului Justiției Constituționale.

Keywords:

savanti , aniversarea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
652 locuitori

Cozeşti este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 652 de oameni. Satul Cozești a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.