02 may 2024, 16:00 Celebrities views 1197
Dumitru Pulbere: „Nu exclud că voi candida la alegerile parlamentare”
02 may 2024, 16:00 Celebrities views 1197

Dumitru Pulbere: „Nu exclud că voi candida la alegerile parlamentare”

Deși este cunoscut opiniei publice în calitate de fost președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere s-a aflat în serviciul public în mai multe ipostaze – începînd cu cea de procuror, avînd în spate 20 de ani de experiență, de parlamentar, și terminînd cu cea de judecător constituțional.

Apogeul carierei sale a fost marcat de numirea în funcția membru al Curții Constituționale într-o perioadă în care, spune el, înalta instanță încă se mai bucura de autonomie și de respectul cuvenit din partea politicului. Dumitru Pulbere vorbește cu satisfacție despre imaginea imaculată a Înaltei Curți în perioada celor două mandate la Curtea Constituțională (2001 – 2013), dintre care aproximativ cinci ani în calitate de președinte.

Astăzi, afirmă el, încălcarea Constituției, ingerința sistemică în activitatea Curții a devenit o practică obișnuită, spre dezamăgirea societății.

„Toate hotărîrile care au fost adoptate de Curte din momentul fondării, în februarie '94 pînă în 2012, pot spune că nu am fost criticat de nimeni, nici de politicieni, nici de specialiștii în drept constituțional, nemaivorbind de cetățenii de rînd, ceea ce nu putem spune astăzi - singuri vedeți cîtor critici este supusă activitatea Curții (...)".

Fostul magistrat spune că și-a încheiat misiunea la conducerea Curții Constituționale împăcat, chiar dacă a stîrnit unele nemulțumiri, după ce și-a făcut curaj să spună lucrurilor pe nume.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
1648 locuitori

Vadul-Raşcov este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vadul-Rașcov și Socola. Amplasat pe cursul superior al Nistrului satul Vadul-Raşcov se află la o distanță de 23 km de orașul Șoldănești și la 104 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Vadul-Raşcov a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.