Go to section: Music
25 august 2014, 15:43 Music views 16618
25 august 2014, 15:43 Music views 16618

Soprana Valentina Naforniță a susţinut un concert de caritate la Chișinău


Foto: intermusica.co.uk

Valentina Naforniță a susținut, în premieră, un concert la Chișinău. Soprana originară din Moldova, care evoluează pe scena Operei de la Viena, a cîntat alături de soțul său, baritonul Mihai Dogotari. Concertul a fost unul de caritate, organizat în cadrul Campaniei "Renaște Moldova".

Valentina Naforniță a precizat că este pentru prima dată cînd evoluează la Chişinău în duet cu soțul ei: "Probabil surpriza cea mare este că în sfîrșit o să cîntăm noi împreună, ceea ce nu s-a întîmplat pînă acum. O să facem ca publicul să se simtă bine și să asculte cele mai frumoase arii și duete."

Printre participanţii la eveniment s-au numărat demnitari, reprezentanţi ai corpului diplomatic și oameni de cultură.

"Valentina Nafornița a mai fost în Chișinău cu diverse ocazii, dar pentru un concert plin alături de soțul său pe care a venit să-l susțină aici cu o misiune nobilă alături de Chișinău Youth Orchestra... Este un eveniment de excepție. Și sunt sigură că va fi și un eveniment de mare răsunet internațional."

Spectatorii au spus că au primit plăcere să o asculte pe renumita soprană, dar și întreaga orchestră.

"Valentina Nafornița... La nivel mondial, probabil că este ceea ce poate fi mai mult, mai frumos și mai mare."

" E foarte frumos concertul, e super. Primesc o plăcere extraordinară."

"Eu cred că orchestra tînără este o motivare ca tinerii să se schimbe și asta e o idee extraordinară, mă bucură foarte mult și sper că o să crească clasica din punct de vedere profesional la noi în Moldova."

"Este minunată atmosfera, oamenii. Mă bucur că totuși în Chișinău, în Moldova încetul cu încetul începem să înțelegem ce înseamnă de fapt muzica adevărată."

Banii colectaţi din vînzarea biletelor vor fi donaţi pentru reconstrucţia Centrului Mamei şi Copilului.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.