Go to section: Music
16 september 2016, 15:15 Music views 2911
A început Festivalul Ethno Jazz
16 september 2016, 15:15 Music views 2911

A început Festivalul Ethno Jazz

La Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici" din capitală a avut loc ieri seară deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Ethno Jazz, ediţia a XV-a, care se va desfăşura pînă pe 18 septembrie la Chişinău, Taraclia şi Tiraspol.

În debutul manifestării, conducătorul formaţiei „Trigon", Anatol Ştefaneţ, directorul Festivalului, a menţionat că acesta are drept scop promovarea culturii universale prin intermediul genului de muzică respectiv. În acelaşi timp, a spus el, Festivalul vine cu un apel la toleranţă şi deschidere, demonstrînd creativitatea modernă a unui număr impresionant de celebrităţi din diferite ţări, inclusiv din Moldova.

La eveniment au participat ministrul Culturii, Monica Babuc, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit, oameni de cultură şi artă.

În alocuţiunea sa, ministrul Culturii Monica Babuc a subliniat că ministerul de resort a susţinut acest festival de la bun început. „Aici i-am remarcat pe Valy Boghean, Valeriu Caşcaval, Viorel Burlacu ş.a. Îi doresc Festivalului viaţă lungă şi să aibă în continuare cîţi mai mulţi spectatori", le-a urat Monica Babuc organizatorilor acestui eveniment.

La rîndul său, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit a accentuat că Ethno Jazz Festival este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din R. Moldova. „Ambasada noastră susţine acest Festival, care a întrunit muzicieni consacraţi din întreaga lume. Sînt convins că împreună putem crea ceva uimitor", a constatat oficialul american.

La ediţia actuală a Festivalului participă formaţii şi muzicieni din 14 ţări: Austria, Brazilia, Bulgaria, Cuba, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Mongolia, Polonia, Serbia, Suedia, SUA şi Republica Moldova.

Festivalul se va încheia pe 18 septembrie cu un concert prezentat de formaţiile „Trigon", „Arcuş", „Kaiser Band" (R. Moldova, România) şi Maurizio Geri Swingtet (Italia).

Source: moldpres.md

Keywords:

Jazz , Festival , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
2517 locuitori

Bălăureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bălăureşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2517 oameni. Satul Bălăureşti a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.