Go to section: Music
03 december 2017, 13:00 Music views 5870
S-a încheiat Festivalul „Mărțișor”
03 december 2017, 13:00 Music views 5870

S-a încheiat Festivalul „Mărțișor”

Concertul jubiliar „Noroc" a încheiat ediția din anul acesta a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor".
Concertul a avut loc la Palatul Național „Nicolae Sulac" pe 10 martie.

În cadrul spectacolului au evoluat nume notorii ale estradei naționale, personalități care de-a lungul a 50 de ani au activat în cadrul Formației „Noroc". Printre aceștia s-au numărat: Lidia Botezatu, Ion Suruceanu, Radu Dolgan, Iurie Sadovnic, frații Irina și Anatol Bivol, Ricu Vodă și Gheorghe Țopa.

La fel, la eveniment a fost comemorat fondatorul formației – regretatul muzician și compozitor Mihai Dolgan, care în luna martie ar fi împlinit 75 de ani.

Formația „Noroc" a fost înființată în anul 1967. O perioadă, în anii 1974-1985, formația a fost redenumită în „Contemporanul", după care a revenit la denumirea inițială „Noroc".

În prezent, Formația „Noroc" are o componență nouă, membrii căreia sînt interpretul Radu Dolgan – director artistic, compozitorul Liviu Știrbu – director muzical, soliștii-vocaliști Lidia Botezatu, Margaretta și Serj Kuzenkoff, dar și alți instrumentişti de valoare din țara noastră.

Source: noi.md

Keywords:

Festival , muzica , Martisor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1127 locuitori

Vînători este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Vînători este unicul sat din comuna cu cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 73 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1127 de oameni. Satul Vînători a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.