01 may 2014, 12:44 Kaleidoscope views 12993
01 may 2014, 12:44 Kaleidoscope views 12993

În Groenlanda a fost descoperit un imens lac subglaciar


Foto: obozrevatel.com

Оamenii de ştiinţă americani au descoperit un imens lac subglaciar în Groenlanda.

Ei consideră că suprafaţa acestui lac este cît suprafaţa Irlandei, iar volumul apei este de circa 140 de miliarde de tone. Această apă nu îngheață în timpul iernii.

Intensitatea topirii gheţarilor în Groenlanda în timpul verii a crescut în anii precedenţi şi a atins maxima în 2012. Cercetătorii nu înţelegeau unde a dispărut această cantitate de apă, deoarece au observat o diferenţă între nivelul Oceanului Mondial şi al modelelor teoretice care au prezis o creştere mai intensă a nivelului apei mării.

Source: obozrevatel.com

Keywords:

gheata , lacuri , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
1223 locuitori

Neculăieuca este un sat şi comună din raionul Orhei. Neculăieuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1223 de oameni. Satul Neculăieuca a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.