21 january 2014, 11:33 Kaleidoscope views 10534
Savanții britanici: 20 ianuarie este cea mai tristă zi din an
Photo: mediasinfo.ro
21 january 2014, 11:33 Kaleidoscope views 10534

Savanții britanici: 20 ianuarie este cea mai tristă zi din an

20 ianuarie, este cea mai tristă zi din an. Cel puţin aşa susţine un psiholog britanic care, în urma unui calcul matematic elaborat, a ajuns la concluzia că a treia zi de luni dintr-un an este cea mai tristă zi din tot anul.

Potrivit The Guardian, teoria privind cea mai deprimantă zi din an, botezată "Blue Monday" de psihologul Cliff Arnall, a fost elaborată în 2005, cînd, pe baza unei formule matematice au fost calculate cele mai nefeicite zile din an.

Cliff Arnall a luat în calcul, ca paramentrii: vremea din această perioadă a anului, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul zilele de luni sînt detestate de majoritate.

Astfel, el a stabilit că în cea de-a treia zi de luni a anului, este cea mai deprimantă zi, deoarece oamenii în această perioadă manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Există şi o veste bună însă, persoanele care stau lîngă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului, conform unui studiu realizat pe un eşantion de 2.000 de britanici a arătat. Experţii recomandă sporturile de iarnă sau mişcarea la sala de sport.

Source: evz.ro

Keywords:

depresie , iarna , stiinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
8 locuitori

Ghizdita este loc.st.c.f. din comuna Fîntînița, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Loc.st.c.f. Ghizdita a fost înființată la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.