30 january 2014, 12:39 Kaleidoscope views 12746
Orice locuitor al planetei poate vedea Terra de la bordul Statiei Spațiale Internaționale
Photo: topnews.ru
30 january 2014, 12:39 Kaleidoscope views 12746

Orice locuitor al planetei poate vedea Terra de la bordul Statiei Spațiale Internaționale

Cosmonauții ruși Oleg Kotov și Serghei Riazanski au finalizat prima ieșire în spațiu din acest an. Ei au instalat camere video pe modulul de comandă Zvezda a Staţiei Spaţiale Internaţională (SSI), a anunţat Centrul de Control al Zborurilor de la Moscova.

Camerele de înaltă fidelitate, fabricate de o firmă canadiană, au fost livrate pe orbită pe 30 noiembrie 2013 şi au fost instalate pe 27 decembrie de către cosmonauţii ruşi pentru a surprinde imagini ale Pămîntului de pe suprafaţa exterioară a SSI.

Din cauza unor defecţiuni, camerele nu au reuşit să comunice cu staţiile de la sol şi cosmonauţii Kotov şi Riazanski au fost nevoiţi să le demonteze. Cosmonauţii au deconectat camerele şi le-au transportat în interiorul staţiei pentru cercetări.

Odată soluționată problema, acum, orice locuitor al planetei va avea posibilitatea să vadă imagini gratuite pe Internet, transmite postul de televiziune "Rusia 24". De notat faptul că toate fotografiile sînt de înaltă rezoluție, astfel încît pot fi văzute mașini, avioane, clădiri și chiar oameni.

Uneori, e posibilă întreruperea difuzării, ecran albastru, din motive tehnice, consultați întrebări şi răspunsuri.

Source: topnews.ru

Keywords:

Pamint , cosmos , video

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.