02 march 2014, 15:46 Kaleidoscope views 11637
În Frankfurt a fost demolată cea mai înaltă clădire din Europa
Photo: zn.ua
02 march 2014, 15:46 Kaleidoscope views 11637

În Frankfurt a fost demolată cea mai înaltă clădire din Europa

Uni Turm din Frankfurt, un bloc turn cu înălţimea de 116 metri a fost dinamitat controlat, duminică dimineaţă. Blocul aparținea universității Goethe și a fost construit acum 42 de ani. Operaţiunea a fost una catalogată de experţi ca fiind una "perfectă". Pirotehniștii s-au asigurat înainte că nimeni nu este în apropiere, verificând zona centimetru cu centimetru!

Astfel, cea mai înaltă clădire din Europa demolată în acest fel s-a prăbuşit în câteva secunde sub privirile a 30.000 de spectatori, relatează Reuters, citând presa germană. Explozia a ridicat un nor imens de praf și resturi.

Turnul a fost construit în anul 1972, iar pentru operaţiunea de demolare s-au folosit 950 de kilograme de explozibil. În locul lui vor fi construite alte două clădiri de peste 100 de metri înălţime.

Source: evz.ro

Keywords:

clădire , Germania , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.