25 april 2021, 12:30 Kaleidoscope views 15059
Cercetătorii au aflat secretul fericirii
Photo: informing.ru
25 april 2021, 12:30 Kaleidoscope views 15059

Cercetătorii au aflat secretul fericirii

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care îi ajută pe alţii sunt mai fericite. Esenţial este însă ca ele să-şi impună ţeluri concrete, care pot fi atinse.

Jennifer Aaker, de la Universitatea Stanford, autoarea cercetării, spune că oamenii caută fericirea, dar nu ştiu ce ar trebui să facă pentru a obţine asta.

O soluţie este înlocuirea unor idei abstracte (să-l fac pe prietenul meu fericit) cu planuri concrete (să-l fac pe prietenul meu să zîmbească). Acestea au şanse mai mari să se împlinească.

În cadrul cercetării, mai multe persoane care au donat măduvă au declarat că au fost mai fericite cînd li s-a spus că prin gestul lor vor ajuta un bolnav să gasescă donatorul compatibil (obiectiv concret) decît atunci cînd au fost anunţaţi că oferă mai multe speranţă bolnavilor (obiectiv abstract).

Căutarea fericirii fără un scop definit are efectul opus, ducînd la nefericire, dezamăgire şi extenuare, spun cercetătorii. Cei care vor să ajute pe cineva, dar au în minte idei abstracte şi aşteptări nerealiste vor avea de suferit.

Descoperirea cercetătorilor este foarte utilă şi pentru mediul de afaceri. O companie care îşi promovează un produs poate învăţa care este cea mai eficientă metodă.

De exemplu, cei care anunţă că pentru orice produs vîndut vor dona un alt produs identic unor oameni nevoiaşi vor avea mai mare succes.

Actele prosociale, adică oferirea ajutorului, aduc bucurie beneficiarilor, dar şi celor care fac aceste gesturi, spun specialiştii.

Source: www.descopera.ro

Keywords:

fericire , secret , om , savanti , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.