05 may 2014, 10:54 Kaleidoscope views 13992
Baba Vanga: în Estul Europei lucrurile nu vor merge bine pînă nu se restaurează lăcașurile creștine distruse
Photo: jurnalul.ro
05 may 2014, 10:54 Kaleidoscope views 13992

Baba Vanga: în Estul Europei lucrurile nu vor merge bine pînă nu se restaurează lăcașurile creștine distruse

Baba Vanga (1911-1996), celebra prezicătoare din Bulgaria, ar fi afirmat la un moment dat că, în țările din fostul bloc comunist, lucrurile nu vor merge din nou bine pînă cînd nu vor fi restaurate (și, după caz, reconstruite) cele mai importante situri religioase creștine distruse.

Pentru Romînia, se presupune că predicția se referă la bisericile dărîmate de Ceaușescu, între care cel mai important sit este cel al Mănăstirii Văcărești, rasă complet de pe fața pămîntului.

În ce privește Bulgaria, ea lega atingerea bunăstării de către vecinii noștri de restaurarea a trei monumente importante: Biserica Boyana (din Sofia), Biserica celor 40 de Sfinți Martiri (din Veliko Tîrnovo) și Marea Catedrală din Pliska. În acest moment, spune profesorul bulgar Bozhidar Dimitrov (care susține că Baba Vanga i-ar fi indicat personal cele trei obiective), Biserica Boyana și Biserica celor 40 de Sfinți Martiri s-au restaurat deja, numai Catedrala din Pliska nefiind refăcută. Pliska este prima capitală a Bulgariei. Catedrala a fost ridicată în anul 865 și, multă vreme, a fost cea mai mare biserică din spațiul ortodox, în afară de Sfînta Sofia de la Constantinopol.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

Europa , Profeţia , Vanga

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
897 locuitori

Briceni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Briceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și 219 la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Briceni a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.