06 april 2015, 16:30 Kaleidoscope views 15424
Răspunsul american la întrebarea „cum a apărut omul?”
Photo: gandul.info
06 april 2015, 16:30 Kaleidoscope views 15424

Răspunsul american la întrebarea „cum a apărut omul?”

Aproape jumătate din americani cred în continuare în teoria creaţionistă, conform căreia omul a fost creat de Dumnezeu, arată rezultatele unui studiu realizat de Gallup. Cei mai convinşi de acest lucru sunt locuitorii din sudul Statelor Unite, prin tradiţie mai religioşi, precum şi adulţii cu vîrsta de peste 65 de ani.

42% dintre americani cred în continuare în teoria creaţionistă, arată un sondaj realizat de compania de consultanţă Gallup în luna mai.

Pe de altă parte, 31% dintre respondenţi sunt de părere că oamenii au evoluat dintr-o specie inferioară, însă cu ajutorul lui Dumnezeu. În schimb, 19% dintre americani sunt de acord că omul a evoluat dintr-o specie inferioară, precum primatele, respingînd total existenţa unei forţe divine, se arată în studiul citat de Huffington Post.

Statistica actuală nu este cu mult diferită de cea realizată de aceeaşi companie în urmă cu 32 de ani. Astfel, numărul celor care cred că Dumnezeu este creatorul oamenilor aşa cum sunt ei acum a scăzut cu doar 2% din 1982 şi pînă în prezent. Procentul celor care sunt de părere că omul a evoluat dintr-o specie inferioară, dar că procesul a fost „coordonat" de o forţă divină, a scăzut de la 38% în 1982, la 31% în 2014.

În cel din urmă caz, respecitv al celor care susţin că Dumnezeu nu a influenţat cu nimic evoluţia umană, a fost înregistrată o creştere: de la 9% în 1982, la 19% în prezent.

Potrivit sursei citate, educaţia şi cultura religioasă a participanţilor la acest sondaj, precum şi vîrsta, au fost factorii ce au influenţat răspunsurile oferite de aceştia.

Astfel, persoanele mai religioase şi cu vîrsta de peste 65 de ani au indicat în special prima variantă de răspuns, în vreme ce persoanele cu studii superioare şi-au exprimat dezacordul cu privire la teoria creaţionistă.

Totodată, locuitorii din sudul Americii s-au dovedit a fi cei mai convinşi de această teorie.

Source: www.gandul.info

Keywords:

istoria , evolutie , omenirea , om , teorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1669
Populația:
1668 locuitori

Chirca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirca și Botnăreştii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1668 de oameni. Satul Chirca a fost menționat documentar în anul 1669.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.