31 october 2014, 10:59 Kaleidoscope views 8800
Specialiştii dezmint informaţiile care spun că Pămîntul va cădea în beznă totală
Photo: antena3.ro
31 october 2014, 10:59 Kaleidoscope views 8800

Specialiştii dezmint informaţiile care spun că Pămîntul va cădea în beznă totală

Pe internet circulă de cîteva zile un avertisment prin care se speculează că NASA "a confirmat" că în zilele de 21, 22 şi 23 decembrie 2014, planeta noastră va rămîne într-o beznă totală din cauza celei mai mari erupţii solare din ultima jumătate de secol.

Această "informaţie" care se transmite pe reţelele sociale şi se ia serios în considerare pe mai multe blog-uri de aşa zişi specialişti, de fapt este scoasă din contextul declaraţiei iniţiale, pe care acum doi ani a făcut-o Agenţia Spaţială Americană.

Adepţii teoriilor conspiraţioniste vor fi profund dezamăgiţi cînd vor afla că de fapt, nu există nicio urmă a acestui eveniment pe site-ul NASA.

Susţinătorii acestui cataclism apocaliptic anunţă o "furtună solară puternică", care va face ca Terra să rămînă peste două luni fără lumina soarelui şi că aceast întuneric va fi însoţită de o furtună violentă, care va măcina Pămîntul.

Conform publicaţiei recunoscută internaţional Nature, furtunile solare pot fi prezise doar cu cel mult 24 de ore mai devreme.

Tahar Amari, savant al Centrului Naţional Francez pentru Cercetare Ştiinţifică (CNRS), susţine că este imposibil de prezis o furtună solară cu două luni mai devreme. Vestea înspăimîntătoare a fost dezminţită recent şi de site-ul hoaxbuster.com care este specializat în descoperire ştirilor nefondate de pe Internet.

Source: www.antena3.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.