27 december 2014, 09:59 Kaleidoscope views 8083
O nouă descoperire importantă făcută de astronomi
Photo: libertatea.ro
27 december 2014, 09:59 Kaleidoscope views 8083

O nouă descoperire importantă făcută de astronomi

Astronomii ruşi şi americani au descoperit cu ajutorul telescopului spaţial Hubble, operat de NASA, o galaxie pitică izolată.

Denumită KKs3, această galaxie pitică sferoidală este localizată în partea sudică a cerului, în direcţia constelaţiei Hidra. Ea reprezintă cea mai recentă galaxie descoperită într-un grup de galaxii, denumit "Grupul Local", din care fac parte Calea Lactee, galaxia Andromeda şi alte câteva zeci de galaxii.

Spre deosebire de Calea Lactee, această galaxie este de 10.000 de ori mai mică. KKs3 reprezintă cea de-a doua galaxie pitică sferoidală izolată care a fost observată vreodată în "Grupul Local".

Cifre despre Calea Lactee

Calea Lactee este un gigant, având o masă de circa 750-1.000 miliarde ori mai mare decât a Soarelui și un diametru de aproximativ 100.000 ani-lumină. Galaxia noastră face parte dintr-un grup de galaxii numit Grupul Local, format din 3 mari galaxii și un număr de alte 30 galaxii mai mici, în cadrul grupului ea fiind a doua ca mărime după galaxia Andromeda.

Source: www.libertatea.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.