20 february 2015, 11:19 Kaleidoscope views 11589
Un cleric saudit afirmă că Pământul nu se rotește în jurul Soarelui!
20 february 2015, 11:19 Kaleidoscope views 11589

Un cleric saudit afirmă că Pământul nu se rotește în jurul Soarelui!

Un videoclip de 30 de secunde în care un cleric saudit explică de ce crede că Pământul nu se învârte în jurul Soarelui a devenit viral pe internet, generând, deopotrivă, comentarii amuzante, dar și critici acerbe.

Șeicul Bandar Al Khaibari pare să susțină o conferință la o universitate din Emiratele Arabe Unite, în care este întrebat, la un moment dat, de către un student, dacă Pământul se rotește. În înregistrarea postată pe internet de postul de televiziune saudit Al-Arabiya, clericul ilustrează teoria sa cu ajutorul unei cutii sigilate cu apă. Acesta explică cum un avion care s-ar opri în aer nu ar mai putea ajunge în China, din moment ce țara s-ar roti în direcția opusă. Șeicul Bandar Al Khaibari afirmă că teoria că Pământul se rotește în jurul Soarelui este falsă și citează tot felul de citate religioase pentru ceea ce susține că este "o deducție logică". În alte variante ale înregistrării, clericul afirmă și că omul nu a ajuns niciodată pe Lună și că reușitele NASA sunt "fabricații de Hollywood".

Printre numeroasele comentarii ale internauților, se numără o remarcă ce scoate în evidență coincidența postării acestei înregistrări în ziua de naștere a lui Galileo Galilei, pe 15 februarie. Astronomul italian a fost acuzat de două ori de erezie, de către Biserică, pentru ideile sale, printre care și sprijinul afirmat public pentru teoria lui Copernic că Pământul și celelalte planete se învârt în jurul Soarelui. Iată de ce este bine ca în viață să nu citim o singură carte!

Source: www.telegrafonline.ro

Keywords:

Pamint , soare , cosmos , fizica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
194 locuitori

Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.